Sävelaitta - Levyt

--- Etusivu | levyt | Stereot | Nuotit | Soittimet | Käytetyt | Palaute | Tilaus ---

Hinnastot:

Vinyylilevyt


DVD

- - - -

Joe Bonamassa

Live from New York

Tarja

Act 1

Black Country Communion

Live Over Europe

Joe Satriani

Satchurated - Live in Montreal

Kokoelmia

Seuraavista enää muutamia kappaleita jäljellä. Painos loppu.

-

Arvi Tikkala - Juhlalevy

Näyttelijä-laulaja Arvi Tikkalan syntymästä on vuonna 2006 kulunut sata vuotta. FINO CD-109 on siis 100-vuotisjuhlalevy, jolle on koottu Tikkalan levytyksiä vuosilta 1936-1939. Tikkalaa on pidetty eräänä lahjakkaimmista 1930-luvun levylaulajistamme, mikä on helppo uskoa näitä levytyksiä kuunnellessa. Veikko Tuomen elämäkertakirjassa kerrotaankin, että juuri Tikkala on hänen ihanteensa ns. vanhan polven laulajista. Ei varmasti olekaan sattumaa, että George de Godzinskyn tango "Niin monta iltaa" (1937) ilmestyi myös Tuomen levytyksenä noin 40 vuotta myöhemmin. Godzinsky on säveltäjänä ja sovittajana mukana monissa Tikkalan levytyksissä. Erityisen tarkasti kannattaa kuunnella tangoja "Tango Venetsia" (1937), "Kevätpäivä loistaa" (1938) ja "Jäähyväiset" (1938), jotka vaativat esittäjältään täydellistä onnistumista.

Myös Georg ja Eugen Malmsten sävelsivät Tikkalalle lauluja, kuten kappaleet "La Libella" (1936) ja "Kun saavut illoin" (1939). Matriisinumeroiden perusteella voidaan Robert von Essenin kappaletta "Laulu, neitonen ja kolpakko" (1939) pitää Tikkalan viimeisenä levytaltiointina. Tunnetuin hänen esittämistään kappaleista lienee kuitenkin Harry Bergströmin "Vaimoke" (1936).

Riihimäkeläinen iskelmän tuntija ja levyjen keräilijä Toivo Tamminen tunnisti levykannen keskiaukeamakuvasta, Tikkalan oikealta puolelta kuuluisan ruotsalaisen "hottihanuristin" Nils "Nisse" Lindin. Kuva on harvinainen tukholmalainen 30-luvun levytyskuva, joka löytyi Arvi Tikkalan pojan Harri Tikkalan kokoelmista. Laulajan tavoin FINO CD-109:llä esiintyvät suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset muusikot ovat aikansa huippuja.

Levy on tasokas myös teknisesti. Sen restauroinnista ja masteroinnista vastannut DV Centerin Roger Renwall kertoikin jälkeenpäin, ettei hän ollut pitkän uransa aikana koskaan kohdannut teknisesti parempaa 30-luvun äänituotantoa.


Klassinen

-

Osmo Vänskän ja Minnesota orkesteri (cd/sacd)

Osmo Vänskän paluu Sibeliuksen sinfonioiden pariin. Sibeliuksen 2.sinfonia on säveltäjän sinfonioista laajamuotoisin. Viides sinfonia on Sibeliuksen kypsä mestariteos.
Osmo Vänskä nousi 1990-luvulla kansainväliseen tietoisuuteen BIS:in kanssa tekemillään Sibelius-äänitteillä, joita on myyty jo yli miljoona kappaletta. Vänskä toimi Sinfonia Lahden ylikapellimestarina 20 vuoden ajan (vuosina 1988-2008), ja on sittemmin jatkanut uraansa täysipainoisesti Minnesotan orkesterin kanssa. Yhdessä Minnesotan orkesterin kanssa 2000-luvulla tehty Beethovenin sinfonioiden levytyssarja sai viimeisen julkaisun osalta mm. GRAMMY-ehdokkuuden vuonna 2007. Vänskän vuonna 2003 alkanut sopimus Minnesotan orkesterin kanssa on jatkumassa aina vuoteen 2015 asti.

-

Sofia Gubaidulina - Canticle ofthe Sun

Gidon Kremer, violin; Marta Sudraba, cello; Nicolas Altstaedt, cello.

-

Peteris Vasks - Plainscapes

Latvian Radio Choir/Sigvards Klava.

-

Einojuhani Rautavaara - Cello cto 2/Modificata/Percussion cto

Colin Currie -percussion
Truls Mork -cello
Helsinki Philharmonic Orchestra
John Storgårds

-

Olli Mustonen - Scriabin

12 etudes Op.8
6 preludia Op.13
5 preludia Op.16
Pianosonaatti no 10 Op.70
Vers la famme Op.72

-

Magnus Lindberg:Orchestral Music (4cd)

Sakari Oramo,Esa-Pekka Salonen,Jukka Saraste

-

Igor Stravinski: Tulilintu, Scherzo fantastique (Jukka-Pekka Saraste, Kölnin radion sinfoniaorkesteri)

Tuore julkaisu sisältää koko Tulilintu-baletin musiikin. Lisänä levyllä on harvemmin kuultu Scherzo fantastique.

-

Lisa Batiashvili: Echoes of Time ( Baijerin radion sinfoniaorkesteri, Esa-Pekka Salonen)

Georgialaisen viulistin uusi huippulevy sisältää mm. Shostakovitsin, Pärtin ja Rahmaninovin musiikkia.

-

Anna Netrebko: In The Still of Night (Daniel Barenboim, piano)

Häikäisevän sopraanotähden Salzburgin musiikijuhlilta äänitetty lied-ilta koostuu Rimski-Korsakovin, Tsaikovskin, Dvorakin ja Richard Straussin lauluista. Pianisti toimii legendaarinen Daniel Barenboim. Levy on julkaistu v. 2010.

-

Dmitri Shostakovits: Sinfonia no. 5

Seitsemän romanssia Alexander Blokin runoihin (The Philadelphia Orchestra, Christoph Eschenbach)

Mailmankuulu Philadelphia orchestra levyttää nykyisin suomalaiselle Ondine-levymerkille. Vuonna 2008 ilmestyi tämä Shostakovitsin viidennen sinfonian hieno levytys. Seitsemän romanssia Alexander Blokin runoihin levyllä esittävät Yvonne Naef (mezzo-sopraano), Juliette Kang (viulu), Hai-Ye Ni (sello) ja Christoph Eschenbach (piano).

-

Jukka Tiensuu: Vie, Missa klarinetille ja orkesterille, False Memories 1 – 3

Kari Kriikku, Helsinki Philharmonic Orchestra, John Storgårds

Tiensuun sävellyksistä koottu levy sisältää myös suositun Missa – klarinettikonserton.

-

Gustav Mahler: Sinfonia no. 6 ( Esa- Pekka Salonen, Philharmonia Orchestra)

Esa-Pekka Salosen Mahler-sykli saa jatkoa kuudennen sinfonian levytyksellä. Salonen johtaa Lontoon kuulua Philharmonia-orkesteria, jonka ylikapellimestaruna hän nykyisin toimii. Levy on live-äänitys Lontoosta tältä vuodelta.

-

Georges Bizet: Carmen (Callas, Gedda)

Carmen on yksi maailman suosituimpia oopperoita. Tämän vuoden 1964 levytys on säilyttänyt klassikon asemansa, ei vähiten siksi että Carmenin roolin laulaa itse Maria Callas. Don Josen roolissa kuullaan arvostettua ruotsalaistenoria Nikolai Geddaa. Pariisin kansallisoopperan orkesteria johtaa Georges Pretre. Levyn hinta on edullinen.

-

Wolfgang Amadeus Mozart: Taikahuilu (Behle, Petersen, Kaappola)

Taikahuilu kilpailee maailman suosituimman oopperan asemasta lähinnä Carmenin kanssa ja taitaa viedä voiton. Tämä Rene' Jacobsin johtama periodilevytys on toteutettu teoksen luonteen mukaisesti nuorilla laulajilla. Suomalaisille levyn tekee mielenkiintoiseksi se, että Yön kuningattaren vaativan roolin laulaa Anna-Kristiina Kaappola. Orkesteri on saksalainen Akademic für Alte Musik.

- -

Antonio Vivaldi: La Fida Ninfa, Ottone in Villa

Naive julkaisee levysarjaa, joka sisältää vivaldin koko tuotannon. Sarjan osat 39 ja 46 sisältävät oopperat La FidaNinfa ja Ottone in Villa. Maailmalla komeaa uraa nimenomaan vanhemman musiikin tulkitsijana tekevä Topi Lehtipuu kuuluu molempien levyjen laulajakaartiin. Kapellimestareina toimivat Jean-Chrisophe Spinosi (La Fida Ninfa) ja Giovanni Antonini (Ottone in Villa).

-

Pjotr Tshaikovski: Pähkinänsärkijä DVD

Saidakova, Malakhov, Staatskapelle Berlin, Barenboim

Pähkinänsärkijä mielletään usein joulubaletiksi, mutta siitä nauttiminen onnistuu yhtä hyvin vaikka juhannuksena. Tämä Saksan Valtionoopperan tuottama varta vasten videolle kuvattu esitys on miehitetty huippuluokan tanssijoilla, joista kannattaa mainita etenkin Maryn osan tanssiva Nadja Saidakova ja hänen prinssinään tanssiva Vladimir Malakhov, joka on monille tuttu mm. useasta Wienin filharmonikkojen uuden vuoden konsertista, joiden balettiosuuksissa hän on tanssinut ja tehnyt niihin myös koreografiota.

-

Kaija Saariaho - Works for Orchestra

Christoph Eschenbach,Hannu Lintu,Jukka Pekka Saraste
Lastenmusiikki


hevisaurusLastenmusiikki

-
- -

Jazz

-

Lee Ritenour - Rhythm Sessions

-

Marc Johnson, Eliane Elias - Swept Away

-

Miles Davis: Kind of Blue

"Maailman paras jazz-levy" on edelleen saatavilla. Davisin lisäksi levyllä soittavat John Coltrane (tenorisaxofoni), Julian "Cannonball" Adderley (Alttosaxofoni), Bill Evans (piano), Wynton Kelly (piano), Paul Chambers (basso) ja Jimmy Cobb (rummut). Levy on saatavilla sekä edullisena cd:nä että upeana tuplavinyylinä. Kummassakin versiossa on mukana bonus- materiaalia.

-

Diana Krall - Glad Rag Doll

-

UMO Jazz Orchestra: A Good Time Was Had By All

Kari Kriikku, Helsinki Philharmonic Orchestra, John Storgårds

Tupla-cd pitää sisällään UMO:n levytyksiä vv. 1976 - 1979. Vierailevina tähtinä levyllä ovat mukana Thad Jones, Mel Lewis, Dexter Gordon, Clark Terry, Niels-Henning Örsted- Pedersen, Allan Botschinsky, George Wadenius ja Jerry Dodgion.

-

Kannaste, Viinikainen, Riippa

Etusivu | levyt | Stereot | Nuotit | Soittimet | Käytetyt | Palaute | Tilaus ---